marka kimlik kılavuzu for Dummies

Yaptığınız her şeyin, imza attığınız her projenin bu hedef ve değerler doğrultusunda olması, insanlara güven aşılar. 

Daha sonraki yorumlarımda kullanılması için advertım, e-posta adresim ve internet site adresim bu tarayıcıya kaydedilsin.

Bir marka’nın itibarını oluşturan en önemli unsurlardan biri, görsel istikrardır. Bunun sağlanması da, üzerinde emblem’nun bulunduğu, marka’yı temsil eden tüm basılı ve dijital evrakların “görsel bütünlük” çerçevesinde üretilmesi ile mümkündür. Marka’ya ait tüm basılı ve dijital alandaki evrakların-dokümanların ebat, renk ve benzeri teknik uygulama kurallarının belirlendiği; üniformadan flamaya, tabeladan World-wide-web sitesindeki banner uygulamasına kadar, marka’nın yer aldığı her alandaki uygulamaları kapsayan, disipline eden ve kullanımına yönelik ayrıntılı şekilde rehberlik eden “Kurumsal Kimlik Kılavuzu” ile “görsel marka kimliği” tanımlanmış olur.

Son Tasarımın Seçimi ve Finallendirilmesi: Toplanan geri bildirimler ve düzenlemeler neticesinde son tasarımı seçin. Bu tasarımın şirketinizin kimliğini ve amaçlarını Internet bir şekilde ifade ettiğinden emin olun.

Hedef Kitle Analizi: Marka kimliğinizin hedef kitlenizle uyum içinde olmasını sağlayın. Müşterilerinizin ihtiyaçlarına ve beklentilerine odaklanarak onlara hitap edin.

Ayrıca hedef kitle alışkanlıklarının belirlenmesinde ve görsel dikkatin ön planda tutularak alışveriş tercihlerini etkilemesinde marka kimliği tasarımı de önemli bir süreç olarak görülür. Bununla birlikte logo ve marka imzası sektör başarısı ile ilişkilidir.

İlk İzlenim: Bir brand, şirketinizin hedef kitleyle ilk temasını sağlar ve genellikle ilk izlenimi oluşturur. Profesyonel bir emblem tasarımı, güvenilir ve kaliteli bir marka imajı sergileyerek müşterilerin şirketiniz hakkındaki algısını olumlu yönde etkiler.

Nasıl bir symbol tasarımının firmam için uıygun olacağını bilmiyorum. Bu konuda gardenımcı olur musunuz?

Şirketinizin kimliğini belirleyecek en önemli görsel unsurlardan biri kuşkusuz logodur. Bir brand, markanın felsefesini, değerlerini ve hedeflerini aktarır. İşte bu yüzden emblem tasarlarken özen gösterilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:

Renkler bir markanın algı yönetiminde olmazsa olmazlarındandır. Hayat veren iki ana damardan biridir. Kullanılan kurumsal renklerin üretim alanlarına göre kodlarla Web olarak belirtilmesi elzemdir.

Marka estetiği, tüketicilerle marka arasındaki olası tüm temas noktalarına uygulanan markaya özgü duyusal uygulamalardır. Bir gösteren vazifesi gören bu uygulamalar, anlam üretim sürecini başlatarak, her bir temas noktasını marka değerinin ve anlamın iletildiği birer göstergeye dönüştürür. İç içe geçmiş sayısız marka göstergesi bir araya gelerek tüketicilerin marka algısını oluştururlar. Estetize edilecek marka göstergelerinin bilinmesi ve yönetilmesi, markayla ilgili mesajların tutarlılığını sağlayarak, yaratılmak istenilen marka algısını güçlendirir.

Marka kimliğinin temeli üzerine inşa edilen ve marka kimlik kılavuzunuzda ana hatları belirtilen görsel kimlik, görünür ortamlarda temel değerlerinize ve marka vaadinize etkin rol sunar. Ayrıca iletişim kurmaya lawnımcı olması için tutarlı ve stratejik görseller kullanan etkin bir görsel kimlik ile marka hikayenizi anlatmanız son derece önemlidir.

Örneğin, gıda firmaları hem ambalajlarında hem de kurumsal kimlik tasarımlarında genellikle kırmızı rengi kullanır. Çünkü kırmızının kişileri acıktırdığı herkes tarafından bilinir. Sizin firmanız da eğlenceli ve dinamik bir markaysa ve bu alanlarda faaliyet gösteriyorsa siyah, kahverengi gibi renkler yerine daha dinamik ve canlı renklerin tercih edilmesi gerekir.

Yeni bir müşteri markanızla ilk kez etkileşim sağladığında devreye 7 saniyede etkileme kuralı girer.  Müşteri sizinle ilgili izlenimini hemen tamamlar. Bu nedenle doğru bir kurumsal kimlik çalışması markanızın yüzü olur. Vitrin görevi yapar.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “marka kimlik kılavuzu for Dummies”

Leave a Reply

Gravatar